Uw BKR registratie verwijderen

Is het mogelijk mijn BKR registratie te verwijderen?

Er zijn bepaalde situaties denkbaar, waarbij het niet uitgesloten is dat het mogelijk is een BKR registratie of BKR codering te verwijderen. Beseft u wel goed dat het ONMOGELIJK is om zelf uw BKR registratie te verwijderen via zogenaamde BKR verwijder pakketten, die online te koop zijn. Bedrijven kunnen nooit uw registratie ongedaan maken. Gaat u dus niet in op zulke oplichterij.

Wie kan dan wel mijn registratie verwijderen en ongedaan maken?

Wist u al dat het BKR in Tiel een eigen geschillencommissie heeft, die ook beslist of een registratie geldig is of niet? Het kan namelijk in sommige gevallen voorkomen dat een deelnemer (bijvoorbeeld degene bij wie u een geld lening hebt afgesloten) u per ongeluk een zwaardere codering heeft gegeven dan de bedoeling was. U kunt deze commissie hierover inlichten. Op de website van het BKR kunt u lezen hoe dit precies in zijn gang gaat. Mocht dit alles niet helpen, dan kunt u wellicht via de rechter iets afdwingen.

Goed nieuws van de GSM providers inzake BKR coderingen

Sinds kort zijn enkele grote telecommaatschappijen, waaronder de KPN en Vodafone, gestopt met doorgeven van gegevens aan het BKR. Dit houdt in dat klanten die op dit moment een betalingsachterstand hebben oplopen, geen negatieve BKR registratie krijgen doordat zij moeite hadden met het betalen van hun GSM abonnement. De telecommaatschappijen vinden dat de klanten te snel en vaak onnodig hard gestraft worden, voor vaak te kleine fouten die zij hebben gemaakt. Een negatieve BKR registratie krijgen kan namelijk vaak fatale gevolgen hebben. Een hypotheek afsluiten, geld lenen voor andere doeleinden of een eigen bedrijf beginnen is in de eerste vijf jaren die daarna volgen bijna onmogelijk, verder lopen de klanten tegen tal van kleine problemen aan. Of alle andere telecomproviders in 2011 ook stoppen met het doorgeven van de gegevens is nog onduidelijk. Ook is het niet duidelijk of de BKR coderingen van vroegere klanten ongedaan gemaakt worden.

Ik vraag mij af wie mijn BKR coderingen verwijderen?

Uw BKR gegevens worden, als de bewaartermijn verstreken is, automatisch uit de database gehaald.